Вирощування картоплі

Картопля вирощується повсюдно. Це один із найпопулярніших овочів на планеті. Методи обробки дуже прості. Таким чином, можна вирощувати цей овоч із вигодою, незалежно від місцевості.

Грунт

Картопля вибаглива до середовища вирощування. Фактично, їй потрібний багатий ґрунт, відповідно, перегноєм, і досить близький до типу середньої суміші або навіть, у деяких випадках, пухкий. Пухкий ґрунт сприяє зростанню бульби, не перешкоджаючи її утворенню.

Елітна картопля для посадки підійде не для кожного типу ділянки. Тип ґрунту, що підходить для вирощування картоплі, також є лужним (основним) або вапняним.

Посадка

Посадку картоплі в нормальних умовах зазвичай проводять навесні. Якщо попереднє пророщування не проводиться, картоплю можна повністю закопати або зрізати за кілька днів до цього. Якщо картопля невелика, то її добре закопати повністю, а якщо вона більш об’ємна, її слід розрізати, попередньо переконавшись у тому, що у неї є, принаймні, три-чотири досить родючі бруньки.

Садити картоплю необхідно на відстані тридцяти сантиметрів один від одного в ряду, відстань між рядами має бути не меншою за шістдесят сантиметрів.
Посадка бульб проводиться на глибину від десяти до п’ятнадцяти сантиметрів.

Догляд

Велика кількість органічних речовин буде корисною для картоплі. Хороше добриво в ідеальний період дозволить уникнути занадто пізньої мінералізації, яка підвищить чутливість рослини до несправжньої борошнистої роси.

1

Серед найбільш поширених методів обробки сільськогосподарських культур знаходяться прополка та очищення. Прополку добре застосовувати доти, доки на борознах не з’являться сходи. Ще один дуже важливий фактор, який не можна недооцінювати, полягає в тому, що навіть короткий період нестачі води може спричинити зупинку зростання картоплі з необоротними наслідками з точки зору кількості та якості зібраного врожаю.

Картоплю легко вирощувати, збирати великий урожай. Це популярний овоч, у деяких країнах становить до 40% раціону людей та тварин.

При вирощуванні картоплі за голландською технологією врожай викопують у два етапи. Спочатку проводять збирання насіннєвої картоплі, що виконується наприкінці липня або на початку серпня. А потім через місяць прибирають картоплю для зимового зберігання. Це дозволяє уникнути зайвого накопичення вологи у плодах.

Comments

.,.,.,.